2010年4月12日月曜日

新体制発足

На 10.04 се проведоха предсрочни избори за Управителен съвет:
Избрани бяха Катя Маринова, Цветелина Радева,Калина Попова и Комада Сатоши(в настоящия момент Съветник по обучението по японски език, доц. Комада ще се включи в УС след 19.07. т.г. )
В резултат на обсъждане от страна на четиримата,беше решено следното:
Катя Маринова – заместник-председател(до 18.07 и председател)
Цветелина Радева – счетоводител
Калина Попова – помощник-счетоводител
Сатоши Комада – от 19.07 председател
Ще се стараем да допринасяме за развитието на изследвания,свързани с Япония, както и на обучението по японски език в България.

На 11.04. беше проведен и семинар относно начина на преподаване на „четене с разбиране”, както и представяне на свързани с това учебни материали.Семинарът беше воден от Съветника по обучение по японски език в Чехия-г-жа Миками Кьоко. Също така Накао Юки – асистент по обучение по японски език, изпратена в България по линия на Японската фондация и преподавател в Софийския университет, изнесе разяснителна лекция във връзка с новия начин на провеждане на Изпита за владеене на японски език. И в двете мероприятия взеха участие около 20 души. Благодарим на всички както за присъствието,така и за активното обсъждане!

След обсъждане от страна на УС, се взе решение настоящият блог да бъде превърнат в блог на Асоциацията, където да се публикуват съобщения във връзка с дейността й. Призоваваме ви занапред активно да използвате не само мейла,но и този блог! Коментарите също са добре дошли!
ーーー
 昨日臨時総会が開催され、役員選挙が行われました
カティヤ・マリノヴァ、ツヴェテリナ・ラデヴァ、カリナ・ポポヴァ、駒田聡(注:日本語教育専門家としての任期が満了する0719からの役員としての立候補)、の四氏が立候補し、全員当選しました。
総会後に行われた役員会での互選の結果、
・カティヤ・マリノヴァ・・・副会長(0718まで会長兼任)
・ツヴェテリナ・ラデヴァ・・・会計担当役員
・カリナ・ポポヴァ・・・会計担当役員補佐
・駒田聡・・・0719から会長
となりました。会員・役員一丸となってブルガリアにおける日本研究・日本語教育に貢献してゆきましょう。

 また本日は、教師会研修として、国際交流基金派遣日本語教育専門家の三上京子氏(チェコ・カレル大学)による読解教育に関するセミナー・ワークショップ、国際交流基金派遣日本語教育指導助手の中尾有岐氏(ソフィア大学)による新日本語能力試験に関する説明会を開催し、それぞれ20名近くの参加者を得て活発な研修・説明会となりました。参加者の皆さん、お疲れ様でした。また活発な議論をありがとうございました。

 なお、役員会で協議の結果、今後このブログを教師会全体のブログとし、様々なお知らせを掲載していくことにしました。メールだけでなく今後はこのブログもどしどしご活用ください。コメントも大歓迎です。

0 件のコメント: